Насамперед беруть ячмінь і замочують його у воді. Ячмінь проростає – з цього моменту біомаса називається солод (на фото). При проростанні насіння відбувається розпад запасених у них поживних речовин: крохмаль розпадається на цукри (живлення для пивних дріжджів), білки розпадаються на амінокислоти.

Технологія виготовлення пива – це один із найбільш тривалих, цікавих та складних процесів харчового виробництва. У вкрай спрощеному вигляді пивоваріння складається із п'яти етапів.

  1. ПЕРЕМАЛЮВАННЯ СОЛОДУ І ЗМІШУВАННЯ З ВОДОЮ …
  2. БРОДЖЕННЯ …
  3. ВАРКА СУСЛА І ДОДАВАННЯ ХМЕЛЯ …
  4. ФЕРМЕНТАЦІЯ …
  5. Витримка

На першому етапі солод дроблять, потім змішують з водою, проціджують, кип'ятять з хмелем, видаляють осад, охолоджують і зброджують. Після закінчення бродіння пиво ще раз ретельно проціджують для видалення дріжджів та розливають. Процес бродіння відбувається у закритих чанах, заповнених вуглекислим газом.