При виготовленні буррат гарячу сирну масу збирають у мішечок, який попередньо викладається зсередини пластинами моццарелли. Зверху мішечок заливають густими вершками, а потім загортають у зелене листя банана, підкреслюючи тим самим вишуканий смак сиру.
Буррату їдять самостійно, посипавши сіллю та чорним перцем, збризнувши оливковою олією, за допомогою скибочки хліба чи крекера збираючи рідку начинку. Так само, як і моцареллу, в Італії її подають зі свіжими помідорами та базиліком або овочами, які засмажені на грилі.
3 дні Зберігається бурата дуже недовго – 2-3 дні при температурі 4-6°C. Перед їжею дістаньте її з холодильника щонайменше за годину до вживання і доведіть до кімнатної температури, щоб краще оцінити смак і консистенцію.