Склад Завдяки вмісту грубої клітковини та молочнокислим бактеріям мочені яблука підвищують апетит, прискорюють секрецію шлункового соку, а також посилюють перистальтику кишківника. У них міститься багато рослинного кальцію, що легко засвоюється, народна медицина рекомендує їх вживати при остеопорозі.

Мочення дозволяє зберегти максимум вітаміни та інші корисні речовини, а вітамін С ще й «примножити»! Так, наприклад, у сечених яблуках (а особливо, якщо мочити їх разом з калиною або журавлиною), кількість аскорбінової кислоти збільшується.

Для сечення придатні тільки яблука осінніх та зимових сортів, світлозабарвлені (неяскраві) з щільною м'якоттю (сортів: антонівка, бабусине, пепін литовський, осіннє смугасте, сірий аніс, скрижапель), дрібні та середніх розмірів, зрілі та непошкоджені.