Як змусити дозріти зелені банани
- Загорніть плоди в паперовий пакет (підійде просто папір і навіть газета) і залиште на 1-2 дні. Так фрукти дихають і не сохнуть при цьому. …
- Покладіть банани на кілька хвилин у розігріту духовку. Вони миттєво дозріють.
- Читай також: 10 причин є банани кожен день
Бана́ни – плоди трав'янистої рослини роду Банан, які вживають у їжу. У зелених бананах менше цукру, калорій та антиоксидантів, ніж у стиглих, зате більше вітаміну C та калію. З незрілих плодів готують борошно, їх варять і смажать, подають як гарнір.
Нестиглі банани низькокалорійні – у них міститься всього 56 кілокалорій на 100 грамів. Про це РИА Новости розповіла лікар-дієтолог Ольга Корабльова. Через невисокий глікемічний індекс — близько 40 — зелені банани можна їсти тим, хто худне, та пацієнтам з діагнозом «цукровий діабет».