Коли вода закипить, картоплю необхідно посолити та додати у воду 40 грам вершкового масла. Потім трохи зменшити вогонь та накрити каструлю кришкою. Вершкове масло утворює на поверхні води суцільну маслянисту плівку, що дозволить картопля зваритись протягом 10-15 хвилин.
– Щоб картопля не розваривсяКоли закипить, злийте трохи гарячої води і налийте холодною. – Для розсипчастої картоплі навпаки потрібно злити воду через 15 хвилин після закипання та варити на повільному вогні при щільно закритій кришці.
Картопля звариться швидше, якщо додати у воду трохи вершкового масла|мастила|. Щоб швидше засмажити картопля, перед смаженням помістіть скибочки в окріп і потім добре висушіть. Картопля стане більш ароматним, якщо у процесі варіння додати у воду часник, цибуля, морква, кріп або лавровий лист.