Потрібно взяти 3 столові ложки сушеної ламінарії і залити їх киплячою водою (1 літр), після чого ємність герметично закрити і вкрити теплою тканиною або рушником. Вранці злити воду, а морські водорості, що залишилися, вжити на сніданок, при цьому не заправляючи їх маслом, сіллю або іншими приправами.

Рекомендується приймати порошок ламінарії по 1 неповній чайній ложці 1-2 рази на день – за 30 хвилин до їди або через 1-2 години після їжі (запиваючи водою).

Як вживати морську капусту У профілактичних та лікувальних цілях достатньо з'їдати в день 2 чайні ложки сухої морської капусти. Ви можете пити з неї настої, додавати її як корисну приправу (замість солі) в супи, соуси, салати, овочеві пюре, попередньо перемеливши її в борошно.

Вона відмінно поєднується з овочами, м'ясом, рибою та морепродуктами. Її можна додати до традиційних супів – борщ, щі. Овочевому рагу морська капуста надасть незвичайний, йодистий смак. Перш ніж додавати заморожену чи сушену ламінарію у різні страви, важливо правильно її приготувати.