Рецепти приготування ягід лимонника Приймати по 35-30 крапель перед їжею. Для відвару подрібнені плоди (20 г) треба залити окропом (300-500 мл) та прокип'ятити протягом 20 хвилин. Випивати по столовій ложці 3 десь у день. Щоб зробити порошок, ягоди перемелюють у кавомолці та приймають до їжі по півграма.
Кому протипоказаний лимонник Так як рослина має тонізуючий ефект, ягоди та добавки, що містять його екстракт, не можна вживати людям із підвищеною нервовою збудливістю.
Лимонника насіння настоянка показання до застосування Астенія, реконвалесценція (після соматичних та інфекційних захворювань); діяльність, пов'язана з великими нервово-психічними та фізичними навантаженнями; зниження працездатності; порушення статевої функції на тлі неврастенії (у складі комплексної терапії).