Спосіб вживання (рідина): перед їжею 2-3 рази на добу: – дорослим та дітям віком від 14 років по 1 столовій ложці; – дітям віком 7–14 років по 1 чайній ложці; – Дітям віком 4-7 років по ½ чайної ложки.Jan 10, 2022

Борсуковий жир слід приймати протягом 2-х тижнів за 30-40 хвилин до їжі по столовій ложці, з наступним переходом на разовий прийом вранці за 30-40 хвилин до сніданку і на ніч, через 2-3 години після вечері по столовій ложці для дорослих, а для дітей щодо віку за десертною ложкою чи чайною ложкою.

Приймати за 1 годину до їди натще. При лікуванні звичайної застуди: для дорослої людини по 1 столовій ложці 3 рази на день до одужання; дітям також по 1 чайній ложці. При тяжких, хронічних захворюваннях (туберкульозі, пневмонії, гнійних бронхітах) дорослим 1-3 столові ложки 3 рази на день протягом місяця.

Найпоширеніший спосіб зовнішнього застосування борсучого жиру – Це розтирання. Розтирати можна спину, стопи, грудну клітку. Щоб посилити антибактеріальну та протизапальну дію борсучого жиру, його можна змішати з невеликою кількістю ефірних олій лаванди, м'яти, ялиці або евкаліпта.