Чай з вересу не менш корисний, ніж мед. З лікувальною метою його заварюють як звичайний чай, заливаючи одну чайну ложку квітів склянкою окропу, настоюють протягом півгодини, проціджують і п'ють потроху протягом дня..Sep 11, 2014

Верес використовують як в офіційній, так і народній медицині. Він ефективно справляється з лікуванням кашлю, туберкульозу легень, нирковокам'яної хвороби, хвороб нирок та сечового міхура, циститу, пієліту, уретриту, подагри, ревматизму, дизентерії, діареї, ентероколіту, гастриту, шкірних захворювань.

Вересовий чай є прекрасним сечогінним, потогінним та відхаркувальним засобом. Щоб приготувати, потрібно взяти 1 ст. л. суцвіть і листя, залити 200 мл окропу і наполягати 10-15 хвилин.

Звичайно ж розводити цю прекрасну рослину можна і за допомогою насіння. Цей процес не легкий і досить тривалий. Для початку такої процедури потрібно помістити насіння в невелику ємність і додати води. Накривши тару з насінням склом її залишають приблизно на 2-3 тижні, поки не проросте насіння.