Потрібно просто подрібнити шкаралупуЗалити порошок яблучним оцтом і дати йому настоятися в темному приміщенні пару діб. За цей час шкаралупа збагатить оцет корисними для суглобів колагеном, хондроїтином, глюкозаміном та гіалуроновою кислотою.

Шкаралупа 1 середнього яйця дорівнює приблизно 1 чайній ложці порошку, або 700 мг кальцію. Дорослим рекомендується приймати його по 1 столовій ложці на день. Однак у 2 прийоми, оскільки наш організм здатний засвоїти трохи більше 500 мг кальцію за раз. Приймати краще вранці перед їжею.

Потім ретельно подрібнити на порошок у ступці за допомогою маточка. Приймати по 1 ч. л. щодня до їжі протягом 10 днів.