Насіння редиски починають проростати при температурі 3–5 °C (хоча оптимальною для проростання температура 15–20 °C). У відкритий ґрунт насіння висівають, коли ґрунт прогріється на глибині до 3-5 см. Але необхідно пам'ятати: найкраща схожість редис досягається в умовах, коли температура ґрунту становить 12 °С.
Залежно від терміну дозрівання редиска буває ранньостиглих (22-25 днів), середньостиглих і пізньостиглих (від 25 до 40-45 днів) сортів. Любителі цього овочів можуть вирощувати його все літо, висіваючи насіння різних сортів, оскільки довгота дня з весни до осені різна.
Насіння сходять на 4-7-й день, а через три тижні з'являються бутони – це найкращий час, щоб скосити редьку. Масу залишають на тиждень підвялитися, потім закладають у ґрунт. Загалом від посіву до перекопування проходить близько 30-40 днів.