Миття столового посуду ручним способом виготовляють у наступному порядку: – механічне видалення залишків їжі; – миття у воді з додаванням миючих засобів у першій секції ванни; – миття у другій секції ванни у воді з температурою не нижче 40 град..

Миють посуд у першій секції ванни, наповненої водою (t від 45°С) та миючим засобом; Миють у другій секції, наповненій водою та миючим засобом, доданим удвічі меншою кількістю; Промивають у третій секції гарячою водою зі шланга; Просушують на ґратах.

Миття скляною посуду та столових приладів виробляють у двосекційній ванні при наступному режимі: – миття водою із температурою не нижче 40 град. C з додаванням миючих засобів; – промивання проточною водою з температурою не нижче 65 град.

Чашки миють гарячою водою із застосуванням миючих засобів у першій ванні, обполіскують гарячою проточною водою у другій ванні та просушують. Їдальні прилади після механічного очищення та миття із застосуванням миючих засобів (перша ванна) обполіскують гарячою проточною водою (друга ванна).