Щоб прожарити духовку, її просто залишають працювати 1-3 години на максимально можливій температурі. У разі сумнівів, що все зайве вигоріло, процес бажано повторити, можливо, й неодноразово. Духовка готова до нормальної експлуатації, якщо після її включення на кухні не з'являються неприємні запахи.8 Oct 2018

Перший запуск слід здійснювати «в неодружену»: із встановленими деками і без продуктів. Духовий шафу при цьому потрібно добре прожарити на максимальній потужності. Після цього необхідно відкрити дверцята та включити витяжку для швидкого видалення диму, який може утворитися при згорянні консерваційного мастила.

Нерідко електрична духовка димить при першому включенні після покупки. Причиною задимленості в цьому випадку є пил, що осів на нагрівальних елементах, залишки мастила, фарби, металева стружка та інший наліт.

Не турбуйтеся: якийсь «новий запах» цілком нормальний. Якщо Ви хочете швидко позбавитися дивного запаху, що надходить з нового пристрою, ми рекомендуємо почати з витирання приладу вологою тканиною. Також допомагає нагрівати духовку на верхньому/нижньому нагріванні протягом 30 хвилин при 250°C.