Завжди потрібно обрізати стебло троянди вище за очі.. Очі – це місця, з яких виростають пагони нових стебел. Різ завжди повинен виконуватися по діагоналі, і ніколи рівно по прямій. Пагони, які ростуть у напрямку до стебла, а також пагони, що перехрещуються, потрібно повністю обрізати.

Підрізаємо під кутом 45 градусів. Якщо кут зрізу збільшити, зробивши площу зрізу більшим, то може статися загнивання стебла, а якщо зрізати по прямій, то квітка недоотримуватиме поживні речовини. Підрізати квіти не потрібно на відкритому повітрі. Досвідчені флористи роблять це під струменем води чи опустивши у таз.

Підрізати квіти потрібно секатором чи гострим ножем, кухонним чи канцелярським. Ножиці для цієї мети використовувати не радимо – вони передавлюють стебло. Деякі фахівці рекомендують підрізати стебло у воді – щоб не утворювались повітряні бульбашки.

Правила зрізання троянд Обрізати потрібно якнайбільше від дна, обрізаючи під кутом 45 градусів, поки стебла занурені у воду. Потрібно прибрати все листя, яке буде під водою у вазі. Це запобіжить гниття.