У чаші закип'ятіть воду в режимі "Суп" або "Мультиповар". Опустіть скляну локшину в окріп, за бажанням посоліть і додайте олію. Варіть 2-4 хвилини, не більше. Готову фунчозу відкиньте на друшляк і промийте холодною водою.Jul 5, 2020

Скляну локшину зазвичай отримують з крохмалю бобів мунг. Рідше використовують крохмаль картоплі, маніоку, канни, ямсу. У сучасному виробництві бобовий крохмаль може замінюватися на більш дешевий кукурудзяний крохмаль. Як правило, скляна локшина має у розрізі круглий переріз; діаметр відрізняється.

Фунчоза – це локшина з крохмалю, яку називають ще скляною локшиною, оскільки при варінні вона стає напівпрозорою. Для виготовлення такої локшини використовують крохмаль бобових, маніока, картоплі, канни, рису, у сучасному виробництві застосовують більш дешевий кукурудзяний крохмаль.

Для нормальної роботи ШКТ його робить корисним і відсутність глютену. Фунчоза з усією своєю користю до того ж є продуктом, систематичне вживання якого позитивно позначається на красі волосся, гладкості шкіри та міцності нігтів. Це робить його одним із важливих компонентів раціону сучасної жінки.