Отже, розіб'ємо процес приготування сусла із солоду на етапи: Купаж (комбінуємо різні сорти солоду). Дроблення (подрібнення) солоду. Затирання солоду (змішування з водою, варіння).солоду на 10 літрів води:

  1. 30% їх високоферментованого, т. …
  2. 50-60% базового солоду, наприклад, ячмінного або пшеничного, 1.8-2 кг;

Концентрат квасного сусла являє собою продукт, що отримується шляхом затирання у воді житнього та ячмінного солодів, житнього борошна, а також свіжопророслого ферментованого житнього солоду та ферментних препаратів.

Кип'ятити не можна! Увага! Обов'язково потрібен термометр, без дотримання теплового режиму, вимірюючи температуру сусла "на око", нічого не вийде.