Технологія виробництва сметани полягає у сквашуванні вершків за допомогою чистих культур молочнокислих бактерій. У готовому продукті вміст молочного жиру становить від 10 до 40 відсотків, також сметана містить інші корисні мікроелементи, що й зумовлює його високу харчову цінністю.
Заводський спосіб відрізняється тим, що в процесі сквашування, у вершки додають закваску, тим самим прискорюючи процес приготування сметаниМіж готовим продуктом теж є деякі відмінності. Сметана, приготовлена в домашніх умовах, має набагато більшу жирність, ніж та, що ми бачимо на прилавках магазинів.
Щоб згустити сметанний крем, можна використовувати додаткові інгредієнти. Одні з найдоступніших і найпростіших варіантів – борошно або крохмаль. Введіть у крем трохи борошна і обережно, не більше однієї-двох хвилин збивайте міксером. Крохмаль не потрібно попередньо розбавляти водою – відразу додайте його в основу.