Найчастіше патоку отримують шляхом кислотного гідролізу крохмалю при температурі 100-150 ° С.. При полімеризації утворюються пектини.

Мальтозна солодова патока являє собою солодкий густий сироп світло-коричневого кольору, що виробляється шляхом оцукрювання крохмалю кукурудзяного борошна ферментами ячмінного солоду без застосування кислот і хімічних каталізаторів.

Хімічний склад патоки: декстрин – від 0% до 70%, глюкоза – від 0% до 50%, мальтоза – від 19% до 85%. Патока містить 78-82% сухих речовин. Сухі речовини патоки складаються із продуктів різного ступеня гідролізу крохмалю: декстринів, мальтози, глюкози (калоризатор). Розрахунковий вміст сухих речовин – 78%.