Какао-боби подрібнити в кавомолці або потовкти маточкою у ступці. Какао-масло розтопити на водяній бані за температури 40С. Додати в какао-масло порошок какао-бобів, мед. Потім додати горіхи та родзинки, все ретельно перемішати.

Боби обсмажуються при +120 … +140 ° С, видаляється лушпиння. Плоди подрібнюють і відправляють в особливу піч за температури +40°С, щоб з порошку почало виділятися масло. Масу змішують із цукром, какао-олією (якщо його не вистачає у вихідній сировині), горішками, ягодами та іншими добавками.

Напівфабрикати У процесі обробки боби очищають, сортують та обсмажують, дроблять у крупку, яку розмелюють у рідку масу. Жир становить 52-56% сухих речовин какао-бобу; він називається масло какао. При температурі 25 ° С масло какао тверде і тендітне, а при 32 ° С – рідке, тому в роті воно плавиться без залишку.

Виробництво шоколаду починається з какао-дерева, з якого щороку з жовтня до грудня збирають плоди какао, де всередині містяться боби. Потім у процесі обробки їх видаляють зайву вологу, висушують і відправляють на подальше виробництво.