Процес приготування васабі дуже простий: корінь миють і чистять, залишаючи зелену шкірку, а потім натирають на дрібній тертці. У результаті виходить паста зеленого кольору, яка, звичайно, відрізняється від того, що подають нам разом із суші у російських ресторанах.

Васабі – це всесвітньо відома гостра приправа, яка готується з кореневища трав'янистої рослини евтрема, що відноситься до сімейства капустяні.Так, в 100 г сирого кореня міститься:

  • 69 г води;
  • 15,74 г вуглеводів;
  • 7,8 г харчових волокон;
  • 0,63 г жирів;
  • 1,92 г золи;
  • 4,8 г білків.

Такий «справжній васабі» (званий також хон-васабі, що в перекладі означає «справжній васабі»), можна знайти тільки в Японії, але і там він виростає в особливих умовах: у проточній воді та при температурі 10—17 °C. Саме тому він настільки дорогий і цінується.

Ця новина засмутить любителів суші. Але, дійсно, васабі, що ми їмо, насправді не васабі. Виявляється, васабі дуже дорога спеція і знайти її можна тільки в Японії, тоді як у Росії часто використовують її аналог, приготований на основі хрону, спецій та барвників.