Головне, що загальне уявлення можна отримати.

  • М'ясо, жири, продукти тваринного походження Як правило, рецептура просто повинна містити м'ясо чи рибу, продукти їхньої переробки, субпродукти, жири, яйця. …
  • Овочі, фрукти, трави, злаки…
  • Вітаміни, мінерали, неорганіка.
  • Антиоксиданти, консерванти, барвники.
  • Висновки

Ідеальний корм не повинен містити консервантів, ароматизаторів та антиоксидантів. Він повинен бути збалансований за вітамінно-мінеральним складом.

Штучні консерванти та антиокислювачі. Натуральним консервантом виступає, наприклад, вітамін E. Синтетичні ж консерванти в склад корму (Ethoxyquin, ВНА, ВНТ, Propylgallate, Propylen glycol) провокують алергічні реакції, а також викликають різні захворювання внутрішніх органів.