Розігріваємо банку консервів в казанку з попередньо киплячою водою! Беремо казанок, наливаємо туди води, кип'ятимо, кидаємо туди банку з консервами, вуалю! У цьому випадку ми виключаємо шанс того, що вміст банки розлетиться по окрузі, туди не залетить попел або попіл, плюс вміст банки рівномірно прогріється!

Не обов'язково розігрівати консерви в банку. Можна, можливо перекласти їх у казанок або його кришку (якщо користуєтеся армійським казанком) та розігрівати там. Такий спосіб зручний якщо ви готуєте, скажімо, макарони по-флотськи або гречану кашу з м'ясом.

Чи можна їсти тушонку без термічної обробки, одразу з банки? Так, продукт відразу готовий до вживання. Щоправда, смачніше буде все-таки, якщо розігріти, адже банку присутній жир. Кулінари радять робити це на водяній бані, а не на сковороді.