Ідеальним варіантом для розморожування дріжджового тіста буде мікрохвильова піч. Якщо спеціально такої функції немає, то можна використовувати режим нагрівання приблизно 80-100 Вт. Час потрібно виставити в межах 45-50 секунд. За тестом потрібно ретельно стежити.

Звичайно ж можна, можливоале важливо робити це правильно. Практично кожна сучасна мікрохвильова піч має режим розморожування, його та використовуємо. Головне — стежити, щоб тісто не перегрілося. Для цього потрібно кожні 1-2 хвилини його перевертати.

Правила розморожування Щоб тісто зберегло всі свої властивості та добре піднялося, його слід правильно розморозити. Для цього перекладіть його з морозилки в холодильник і розморожуйте протягом 3-12 годин залежно від обсягу. Найкраще робити це з вечора чи ночі, щоб на ранок спекти.

Розморожувати листкове тісто потрібно в холодильнику (до 10 годин), якщо немає часу при кімнатній температурі (до 3 годин). Але тоді на нього потрібно обережно натискати кожні 15-20 хвилин. Краще розморожувати в упаковці, щоб тісто не висохло. Починайте працювати з тестомколи воно майже розморозилося, але не стало м'яким.