Папір для поглинання (серветки підійдуть).

  1. Виберіть красиві листя. Краще, щоб вони були без плям, опуклостей та не скрученими. …
  2. Змішайте 1 частину гліцерину та 2 частини води за об'ємом.
  3. Вилийте суміш на листя. …
  4. Залишіть на 2-3 дні. …
  5. Вийміть листя з розчину, витріть із них плями, висушіть на серветці.

Sep 4, 2015

Виноградні листя бажано щоб були свіжі, молоді, але можна мариновані, якщо листя свіжі треба промити і покласти в гарячу воду на 1-2 хв. щоб вони стали м'якими і добре загорталися при формуванні долми, якщо листя мариновані покласти в теплу воду на 10-15 хв.

* Якщо використовуються виноградне листя, консервовані в сольовому розчині, перед застосуванням потрібно обов'язково залити їх окропом, через 5 хвилин злити і промити холодною водою. Виноградне листя, підготовлені таким чином, готові для подальшого застосування для долми.