Покладіть на полицю, де м'ясо відтаватиме, кілька серветок або паперовий рушник (якщо фарш або філе заморозили правильно, папір не намокне, але краще перестрахуватися). М'ясо у вакуумній упаковці або під плівкою помістіть у холодильник на серветки. Залишіть продукт розморожуватися на кілька годин.

Не пошкодуйте часу, правильно розморожувати м'ясо – це вакуумна упаковка та нульова зона холодильника. Яловичому стейку середньої товщини, а це як правило 2-2,5 см, потрібно близько 12 годин.

Запам'ятайте ще те, що за правильного розморожування м'ясо не повинно виділяти багато вологи чи погано пахнути. Залишіть його або в заводській упаковці, або в тарілці, на дно якої варто постелити паперовий рушник. У пакеті м'ясо розморожувати не варто, тому що воно може "задохнутись".

Розморожування м'яса за допомогою холодної води. Радять розраховувати 1 годину на 1 кг м'яса. Структура волокон вже не залишиться такою щільною, як за першого способу, але розморожене м'ясо ви отримаєте за кілька годин.