Щоб увійти в цей стан, потрібно дотримуватися рекомендованого для кето-дієти співвідношення жирів, білків та вуглеводів: білки – 25-35%; жири – 50-70%; вуглеводи – 5-10%.

Принцип та логіка розрахунку БЖУ для Кето Класична формула має такий вигляд: 20/75/5, де більше значення належить жирам, а менше — вуглеводам.

При складанні кето-Дієти враховується зростання, вага, фізична активність. Оптимальним вважатиметься при 1500 Ккал співвідношення Б 70 г / Ж 130 г / У 20 г. По всім БЖУ можна поставити діапазон +/-5 г.

Приблизно, кількість білка має бути в районі 1.0-2.5 г на кожен кілограм вашої «знежиреної» ваги (про це нижче). Нижня межа (1 грам) – у разі суворої дієти, а верхня межа (2.5 грама) у разі більш вільної кето дієти та при активних заняттях спортом.