На основний стіл потрібно замовити:

  1. 2-3 види закусок – 2-3 штуки кожного виду на людину. …
  2. Салати – 100 грам на людину. …
  3. Гаряче – від 100 до 250 грам на людину. …
  4. Гарніри — близько 100 грамів на людину, від двох до чотирьох варіантів.

Розрахунок та складання весільного бенкетного меню Для бенкету, який триває 4–5 годин, необхідно 1400–1500 г їжі на гостя (включаючи торт). Оптимальним вважається наступне співвідношення основних страв та закусок на банкетному столі. Холодні закуски (сири, овочі, м'ясні нарізки) – 350-400 г.

Знаючи загальноприйняті норми, легко розрахувати святковий меню. Наприклад, на 20 осіб закуповують близько 27–30 кг продуктів….

  1. холодні закуски – 350–400;
  2. салати – 200-250;
  3. гарячі закуски – 100;
  4. основні страви – 400;
  5. фрукти та десерт – по 150–200.