Знаючи загальноприйняті норми, легко розрахувати святковий меню. Наприклад, на 20 осіб закуповують близько 27–30 кг продуктів….

  1. холодні закуски – 350–400;
  2. салати – 200-250;
  3. гарячі закуски – 100;
  4. основні страви – 400;
  5. фрукти та десерт – по 150–200.

Щоб почуватися ситим, людині в середньому потрібно 250 грам їжі кожні 3-4 години.На основний стіл потрібно замовити:

  1. 2-3 види закусок – 2-3 штуки кожного виду на людину. …
  2. Салати – 100 грам на людину. …
  3. Гаряче – від 100 до 250 грам на людину. …
  4. Гарніри — близько 100 грамів на людину, від двох до чотирьох варіантів.

Ваша оптимальна порція, у грамах:

  1. М'ясо – 150–200.
  2. Птах – 150–200.
  3. Риба та морепродукти – 200–300.
  4. Паста у сухому вигляді – 60–100.
  5. Крупи у сухому вигляді – 60–100.
  6. Піца – 2-3 шматки по 150.
  7. Пельмені – 250–300.
  8. Супи – 300.