Знаючи загальноприйняті норми, легко розрахувати святковий меню. Наприклад, на 20 осіб закуповують близько 27–30 кг продуктів….
- холодні закуски – 350–400;
- салати – 200-250;
- гарячі закуски – 100;
- основні страви – 400;
- фрукти та десерт – по 150–200.
Щоб почуватися ситим, людині в середньому потрібно 250 грам їжі кожні 3-4 години.На основний стіл потрібно замовити:
- 2-3 види закусок – 2-3 штуки кожного виду на людину. …
- Салати – 100 грам на людину. …
- Гаряче – від 100 до 250 грам на людину. …
- Гарніри — близько 100 грамів на людину, від двох до чотирьох варіантів.
Ваша оптимальна порція, у грамах:
- М'ясо – 150–200.
- Птах – 150–200.
- Риба та морепродукти – 200–300.
- Паста у сухому вигляді – 60–100.
- Крупи у сухому вигляді – 60–100.
- Піца – 2-3 шматки по 150.
- Пельмені – 250–300.
- Супи – 300.