Зазвичай оптимальна кількість місць для кафе середнього сегменту — це 80% від загальної кількості місць у закладі. Наприклад: Кількість місць: 40. Оптимальна кількість місць: 40 × 0,8 = 32.Aug 29, 2020

Відповідно до загальноприйнятих правил для готелів, кількість місць у ресторані при готелі має становити щонайменше 70% від розміру номерного фонду. Для готелю з рівнем комфорту 2-3 зірки достатньо одного ресторану, що забезпечує гостям триразове харчування та цілодобовий лобі-бар.

Оборотність посадкового місця = кількість гостей/кількість посадкових місць у ресторані. Формули товарообігу: ТО = середній чек на стіл х кількість столів. ТО = середній чек на гостя х кількість гостей.

Площа ресторану має бути від 200 до 500 метрів квадратних. Якщо ж ви плануєте відкрити своє місце на фудкорті, можна звернути увагу на місця з площею від 80 до 120 квадратних метрів.