Існують стандарти, що на фуршеті, на одну людину повинно доводиться від 200 до 1200 г закусок. А їх, між іншим повинно бути щонайменше 12 різновидів. По-друге, дуже важливо зрозуміти, на який час розрахований захід. Адже чим коротше воно буде, тим менше потрібно їжі.

Знаючи загальноприйняті норми, легко розрахувати святковий меню. Наприклад, на 20 осіб закуповують близько 27–30 кг продуктів….

  1. холодні закуски – 350–400;
  2. салати – 200-250;
  3. гарячі закуски – 100;
  4. основні страви – 400;
  5. фрукти та десерт – по 150–200.

Розрахунок кількості їжі на банкеті

  1. Холодні закуски – 150-200 гр. на людини (сири, овочева та м'ясна нарізка, риба, гриби);
  2. Салати – 200-250 грн. …
  3. Гарячі закуски – 100-150 гр. …
  4. Гарячі страви з м'яса та риби – 200-250 гр. …
  5. Гарнір до гарячого – 100-150 грн. …
  6. Фруктова тарілка – 100-150 гр. …
  7. Торт – 100-150 гр.

06-Jul-2017