Оптимальною вважається вага порції в 180-200 грам випічки на людинуякщо йдеться про додаткову страву, тобто, якщо ви визначаєте вагу, наприклад, солодкого пирога в завершенні трапези. Якщо ви хочете розрахувати вагу пирога на кількість гостей як основної страви, збільште порцію до 250 грам.
Це пов'язано з давньою осетинською традицією подавати на стіл пироги не по одному, а кількості трьох штук. на поминки подається парне число пирогів, а у свята і щодня — непарне.
Пироги не їдять руками, для них можна подати звичайні ножем та виделкою. За іншою версією, допускається їсти росіяни пироги без столових приладів, використовуючи серветку, тримаючи нею шматок. Але це поширено набагато менше, тому краще подавати до пиріг прилади.
Курник – високий пиріг з начинкою. Його називають ще царським чи весільним пирогом. За формою він справді нагадує царську шапку: чотири- або восьмигранний циліндр, прикрашений візерунками з тіста.