Праймер відбирається відразу після охолодження сусла до внесення дріжджів! Приблизний розрахунок: 10% від обсягу для ячмінного пива та 7-8% для пшеничного. Зберігається у чистій ємності у холодильнику без проблем 2 тижні. Якщо боязко, то перед додаванням в сусло праймер можна прокип'ятити і охолодити.

Скільки грам декстрози (глюкози) на літр пива потрібно для карбонізації? Обсяг необхідної сировини залежить від сорту варимого пива. Середнє оптимальне кількість глюкози для пива складає 9 грам на 1 літр напій.

Цукор-пісок Найпростіший тип карбонізації – добавити в пиво цукор. Достатньо 1 чайної ложки (7 г) на 1 літр пива, щоб запустити процес.

У більшості випадків процес природного карбонізації у домашніх умовах займає від 7 до 14 днів. Після цього пляшки можна відкривати, розливати напій по кухлях та насолоджуватися.