1,5-2 г білка на 1 кг ваги; 0,8-1,5 г жирів на 1 кг ваги; 2 г вуглеводів на 1 кг ваги. Ідеалом БЖУ вважається співвідношення 3:3:4, тобто коли їжа – це на 30% білки, на 30% жири та на 40% вуглеводи.

Щоб розрахувати КБЖУ для здорового раціону, жінки використовують формулу 6,25 * Р + 10 * М – 4,92 * В – 161, де: Р означає зростання; М – необхідну масу; В – вік.

Усереднена формула співвідношення білків, жирів, вуглеводів: Білки — 15-20% Жири — 30% Вуглеводи — 55-60%

Дорослим, чий спосіб життя не є особливо активним, радять щодня споживати приблизно 0,75 г білків на кілограм маси тіла. У середньому це 55 г для чоловіків та 45 г для жінок. Їх можна отримати з двох порцій (розміром долоню) таких продуктів як м'ясо, риба, тофу, горіхи або бобові.