Витрата холодних та гарячих закусок Загальне кількість закусок на одного гостя рекомендується планувати в межах 350-400 г. З них на гарячі закуски припадає 100-120 г, на сирне асорті – 30-50 г, на овочеву нарізку – 50 г, закусочні рулети, канапе та тарталетки – 150-200 г.
Оптимальним вважається наступне співвідношення основних страв та закусок на банкетному столі.
- Холодні закуски (сири, овочі, м'ясні нарізки) – 350-400 г.
- Салати (овочеві, м'ясні, з морепродуктів) – 200 г.
- Гарячі закуски – 100 р.
- Гаряче (стейки, відбивні, спекотне) – 250 г.
- Гарніри – 150 г.
- Фрукти – 200 р.
- Торт – 150-200 р.
Знаючи загальноприйняті норми, легко розрахувати святковий меню. Наприклад, на 20 осіб закуповують близько 27–30 кг продуктів….
- холодні закуски – 350–400;
- салати – 200-250;
- гарячі закуски – 100;
- основні страви – 400;
- фрукти та десерт – по 150–200.