Витрата холодних та гарячих закусок Загальне кількість закусок на одного гостя рекомендується планувати в межах 350-400 г. З них на гарячі закуски припадає 100-120 г, на сирне асорті – 30-50 г, на овочеву нарізку – 50 г, закусочні рулети, канапе та тарталетки – 150-200 г.

Оптимальним вважається наступне співвідношення основних страв та закусок на банкетному столі.

  1. Холодні закуски (сири, овочі, м'ясні нарізки) – 350-400 г.
  2. Салати (овочеві, м'ясні, з морепродуктів) – 200 г.
  3. Гарячі закуски – 100 р.
  4. Гаряче (стейки, відбивні, спекотне) – 250 г.
  5. Гарніри – 150 г.
  6. Фрукти – 200 р.
  7. Торт – 150-200 р.

Знаючи загальноприйняті норми, легко розрахувати святковий меню. Наприклад, на 20 осіб закуповують близько 27–30 кг продуктів….

  1. холодні закуски – 350–400;
  2. салати – 200-250;
  3. гарячі закуски – 100;
  4. основні страви – 400;
  5. фрукти та десерт – по 150–200.