Додайте в миску трохи рослинної або вершкового масла|мастила| і добре розітріть шоколад, потім понизьте температуру і поверніть ємність в мікрохвильову піч|. Також можна додати ложку теплих вершків. До речі, якщо ви спочатку додасте вершкове масло в шоколад, він розтоплюватиметься рівномірніше.
Отже, щоб розтопити шоколад у мікрохвильовій печі – Поламайте його на невеликі шматочки, помістіть їх у керамічну чашку, відправте в мікрохвильовку, виберіть режим "розморожування" саме цей режим забезпечує м'яке, рівномірне нагрівання – те, що потрібно для шоколаду, встановіть час 20 секунд.
У каструлю з товстим дном (якщо шоколаду для прикраси потрібно небагато, можна скористатися туркою) вливаємо воду, доводимо до кипіння, кладемо порізане на шматочки вершкове олія і поламаний на маленькі шматочки шоколад, ставимо повільний вогонь і постійно помішуємо масу, чекаємо, коли вона почне плавитися.
Як швидко розтопити шоколад
- Складіть його в невеликий пакетик, відмінно підходять разові мішки кондитерські. Знайдіть відповідну тару (у яку мішок увійде із запасом.
- Акуратно помістіть мішок з шоколадом у гарячу воду. …
- Потримайте шоколад у воді від 3 до 10 хвилин.
Jul 14, 2014