Помістіть зефір у пакет із застібкою-блискавкою і щільно закрийте. Наповніть миску гарячою водою і опустіть у неї пакетик із зефіром приблизно на хвилину. Переконайтеся, що вода не потрапляє всередину мішка, інакше зефір просто зіпсується.

Що приготувати з засохлого зефіру

  1. Візьміть півкілограма засохлого зефіру, наріжте або покришіть. Потім перемішайте з 500 мл жирних вершків.
  2. Поріжте банани, полуницю, апельсини невеликими шматочками, можна порізати кільцями. Подрібніть склянку волоських горіхів.
  3. Тепер можна приступати до «складання» тортика.

Зефір кладемо в 0,5 літрову банку (зверніть увагу, що зефіринки подвійні) та на 30 секунд у мікрохвильову піч. 3Зефір збільшиться у розмірах.

Якщо після тривалого часу зефір не застиг, дайте йому постояти ще пару годин, можливо, вологість у приміщенні занадто висока та зефіру потрібно більше часу на стабілізацію. Якщо і після цього нічого не змінилося, то спробуйте перенести зефір в якусь іншу кімнату, де вологість може бути меншою.