Сухі активні або миттєві розлучаються так: на 1 г дріжджів береться 5 г теплої води (35 ° С), продукт заливається водою і залишається на 15 хвилин для активізації. Швидкодіючі не вимагають попереднього замочування. Їх потрібно змішати з борошном і додати|добавляти| в тісто. Такі дріжджі найкраще підходять для тіста на піцу.

Щоб привести сухі дріжджі в активний стан, необхідно налити в ємність необхідну кількість теплої води або молока (скільки взяти рідини, зазначено в рецепті або на упаковці). Так як ви маєте справу з живими дріжджами, слід «розбудити» продукт, але в жодному разі не «заварити»!

Здобне тісто 1 літр рідких продуктів = до 200 г пресованих дріжджів. Для великодніх пасок, які містять багато яєць, олії та цукру, кількість дріжджів може збільшуватись у 2-3 рази, проте приготування опари стає обов'язковим для найкращого результату.

Технологія розведення дріжджів

  1. Сирий картоплю помити і очистити від шкірки. …
  2. Отриману масу висипати у невелику каструльку. …
  3. Влити воду. …
  4. Довести до кипіння і зняти з вогню (не кип'ятити).
  5. Охолодити суміш до 25-30°C.
  6. Перелити готове живильне середовище у банку, заповнивши 50-70% обсягу, щоб залишилося вільне місце.