Для цього в шейкер заливається 200-300 мл рідини, засипається протеїновий порошок у кількості 30 г (3 ст. ложки) і ретельно перемішується шляхом збовтування та переміщенням шейкера вгору-вниз кілька разів.

Протеїн можна змішувати з молокомводою або соком. Найбільш поширений варіант це молоко. Використовуйте для змішування протеїну шейкер, він допоможе краще та швидше приготувати протеїн, по максимуму позбавить грудочок. Не варто використовувати холодне молоко/воду/сік, тому що при цьому складніше розчинити протеїн.

Для того, щоб правильно підготувати спортпит необхідно взяти лише 250-300 мілілітрів. води кімнатну температуру. Краще заливати її в шейкер, щоб подальше перемішування не викликало проблем. Усередині упаковки з протеїном обов'язково буде мірна ложка – за її допомогою відміряється 30 грам.

Саме тому, якщо вам підходить приготування протеїну на молоці, вибирати потрібно молоко 1,5% жирності, ще краще 0,5%. Таке молоко дасть вам додатково до 9 г білка та до 15 г вуглеводів. Останнє немає плюс при низьковуглеводній дієті, про що потрібно пам'ятати.