Сухі активні або миттєві розлучаються так: на 1 г дріжджів береться 5 г теплої води (35 ° С), продукт заливається водою і залишається на 15 хвилин для активізації. Швидкодіючі не вимагають попереднього замочування. Їх потрібно змішати з борошном і додати|добавляти| в тісто. Такі дріжджі найкраще підходять для тіста на піцу.
Щоб привести сухі дріжджі в активний стан, необхідно налити в ємність необхідну кількість теплої води або молока (скільки взяти рідини, зазначено в рецепті або на упаковці). Так як ви маєте справу з живими дріжджами, слід «розбудити» продукт, але в жодному разі не «заварити»!
✨Сухі швидкодіючі дріжджі додають відразу в тісто, вони не потребують додаткової активації, і це їхня головна каверза – неможливо заздалегідь побачити, чи працюють вони.
Активні дріжджі відрізняються тим, що їх потрібно хвилин на 10-15 замочувати в теплій воді з невеликою кількістю цукру. Швидкорозчинні дріжджі миттєво розчиняються (у них дрібніші гранули), їх не потрібно замочувати. Однак вони повинні бути використані протягом 2-4 днів після розкриття упаковки.