Сухі активні або миттєві розлучаються так: на 1 г дріжджів береться 5 г теплої води (35 ° С), продукт заливається водою і залишається на 15 хвилин для активізації. Швидкодіючі не вимагають попереднього замочування.

Пакет сухих швидкодіючих дріжджів масою 11 грам розрахований на 1 кг борошна. Дріжджі слід відразу змішати з борошном, що просіює, а потім додати інші інгредієнти. Дайте примішаному тесту підійти в теплому місці 40 хвилин і приступайте до роботи.

Щоб привести сухі дріжджі в активний стан, необхідно налити в ємність необхідну кількість теплої води або молока (скільки взяти рідини, зазначено в рецепті або на упаковці). Так як ви маєте справу з живими дріжджами, слід «розбудити» продукт, але в жодному разі не «заварити»!

Сухі швидкодіючі дріжджі змішуються відразу з борошном. Господині знають, що для замісу тіста потрібно взяти теплу або підігріту рідину (зазвичай це молоко чи вода). Оптимальною температурою рідини для замісу вважається 36-38 °С.