кінза (1 год.). Аджика зазвичай буває червоного кольору, проте з стиглого перцю може бути виготовлена ​​приправа зеленого кольору.

В Абхазії аджику їдять з м'ясом, з квасолею, з молочними продуктами, зі свіжими овочами, додають майже всі соуси. Абхази аджику не додають, напевно, лише у чай.

За повір'ям аджику придумали пастухи, які брали її на пасовища, щоб присмачувати їжу. Важко знайти страву, де аджика не знайшла б свого застосування: її обмазують шматки м'яса чи птиці перед смаженням, у ній маринують шашлик, виставляють на стіл до м'ясних та рибних закусок.

Аджика буває червоний та зеленою, різниця не тільки у кольорі, у складі та звичайно ж смаку. Червона аджика робиться з червоного стиглого гострого абхазького перцю, зелені, часнику та волоського горіха. Зелена із зеленого перцю, часнику, хмелі сунелі, горіх часто не додають.