Завдяки багатому вмісту лікопіну, вітамінів A, B, E, K, магнію, заліза та інших корисних мінералів, чай з шипшиною підвищує опірність організму і благотворно впливає на нервову систему, забезпечуючи регенерацію клітин.

настою шипшини. 3 столові ложки ягід заварити з вечора у термосі. Вранці налийте в склянку гарячий настій і додайте туди 3 столові ложки ксиліту чи сорбіту, потім розмішайте та випийте залпом. Рівно через 20 хвилин допийте настій, що залишився в термосі, але ксиліт або сорбіт вже не додавайте.

Препарати з шипшини не можна застосовувати при тяжких захворюваннях печінки та нирок. Вживання шипшинного сиропу може призводити до здуття живота. Відвари шипшини руйнують зубну емаль, тому їх потрібно пити через трубочку. Чай із плодами шипшини, прийнятий на ніч, може викликати безсоння.