Дослідження, проведене шведським Департаментом експериментальної медицини, показало, що прийом порошку шипшини допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань на 17 відсотків. Серцевий м'яз зміцнюють та підвищують захист від серцевих захворювань флавоноїди та антиоксиданти, що містяться у плодах шипшини.Oct 10, 2020
Встановлено благотворну дію шипшини на стан серцево-судинної системи. У шведському Департаменті експериментальної медицини було проведено дослідження, яке показало, що прийом порошку шипшини допомагає зменшити ризик серцево-судинних захворювань на 17 відсотків.
Через високу концентрацію аскорбінової кислоти (вітаміну С) їх не рекомендується приймати людям з підвищеною шлунковою кислотністю, гастритами і тим більше тим, хто має виразку шлунка або дванадцятипалої кишки.
Завдяки багатому вмісту лікопіну, вітамінів A, B, E, K, магнію, заліза та інших корисних мінералів, чай з шипшиною підвищує опірність організму і благотворно впливає на нервову систему, забезпечуючи регенерацію клітин.