Якщо кальмар потрібен для смаження кільцями або для фарширування, то спочатку у тушки видаліть нутрощі і хітинову пластину, вивернувши навкруги, акуратно, щоб не пошкодити. Потім залийте окропом на 1-2 хвилини, промийте.
Щоб полегшити зняття плівки, кальмара іноді кидають у окріп, але я не рекомендую такий спосіб: він зіпсує якість м'яса. Тому єдиний спосіб – зняти фіолетову плівку і зробити надрізи. Фіолетова плівка знімається досить легко, проблеми більше з другої, прозорої.
Кальмари Розморозити природним способом на нижній полиці холодильника, промити під проточною водою. Видалити нутрощі, потягнувши за щупальця. Зняти тонку шкірку та прибрати хітинову пластину. Промити під холодною водою.