Цільові показники рівня глюкози в крові У людей без діабету рівень глюкози в крові зазвичай знаходиться в діапазоні 4,0-5,9 ммоль/л і може підвищуватися до 7,8 ммоль/л через одну-дві години після їжі. При діабеті 1 типу нормою вважаються цукру натще 5-7 ммоль/л і близько 5-9 ммоль/л через 90 хвилин після їди.
Нормальним є рівень глюкози в крові натще 3.3–5.5 ммоль/л, а через 2 години після їжі – До 7,8 ммоль/л.
Показники рівня цукру після прийому їжі Для отримання достовірних результатів аналізи роблять як мінімум через годину після їди. Зазвичай через годину після їди показники глюкози у здорової дорослої людини досягають 8,9 ммоль/л, а у дитини – 8 ммоль/л. Поступово ця позначка знижується.
Підвищення рівня глюкози є нормою після вживання їжі. Однак і після їжі значення не повинно бути більшим за 7,8 ммоль/літр. Можливі відхилення при заборі капілярної чи венозної крові. Норма для першої становить 3,5-5,5 ммоль/л, для другої 3,5-6,1 ммоль/л.