Без охолодження свіжа риба псується за кілька годин, при охолодженні її можна зберегти протягом 1–2 днівпісля чого потрібно приготувати або викинути. Заморожувати рибу, яка пролежала кілька днів, не рекомендується. Sep 16, 2019

Однак температура +5°C у звичайних холодильниках не підходить для зберігання, оскільки оптимальний температурний діапазон: від -2°C до 0°C, щоб зберегти рибу та морепродукти. З цієї причини у звичайних холодильниках риба буде залишатися свіжою день, відповідно можна, можливо буде зберігати лише протягом одного дня.

У вакуумному пакеті свіжа риба без холодильника залишиться придатною три доби і навіть довше, якщо тримати її у прохолоді. Термічно оброблені дари моря та страви з ними також небажано залишати в теплому приміщенні довше, ніж на кілька годин.

Рекомендований термін придатності риби, охолодженої рідким льодом (потрошений, потрошений обезголовлений, шматок, спинка) при температурі зберігання від мінус 3 ° С до мінус 2 ° С – не більше 20 діб з дати виготовлення. Охолоджену рибу аквакультури, упаковану без льоду, зберігають за температури не вище 5°С не більше 2 діб.