Швидко розморозити рибку можна помістивши її ємність із холодною водою. Теплу або гарячу воду температурою вище +25° використовувати не можна, оскільки якість продукту різко погіршиться. Оптимальна температура для швидкого розморожування без втрати смакових якостей становить від +15° до +20°.

Метод 2.

  1. Дістаньте рибу із морозильної камери. …
  2. Тримайте лосося у пластиковому пакеті. …
  3. Покладіть лосося у велику миску. …
  4. Наберіть миску або раковину холодною водою і завантажте рибу.
  5. Змінюйте воду кожні 30 хвилин.
  6. Дістаньте рибу з води, якщо вона повністю розморозилася і одразу починайте готувати.

Jul 11, 2018

Обов'язково додайте у воду сіль за формулою "1-2-10": на кілограм продукції – 2 літри води та 10-15 грамів кухонної солі. Невелика рибка відтає через 1,5-2 години, більше – через 3-4 години. Але найкращий спосіб – запастися терпінням і розморожувати рибу у холодильнику (на нижній полиці), покривши її харчовою плівкою.

Щоб смачно приготувати рибу, необхідно розморозити її згідно з правилами, прийнятими в кулінарному середовищі у кухарів. Головне правило: розморожуйте рибу у холодильнику, бо ні в холодній воді, ні при кімнатній температурі, ні тим більше в мікрохвильовій печі розморожувати рибу не можна.