При зимовому опаленні та сухому повітрі він застигає дуже добре, може знадобитися всього 6-8 годин (за умови, що в пюре багато пектину). Якщо вдома прохолодно і волого — зефір застигатиме дуже повільно. Ставити в холодильник чи виносити на балкон зефір не потрібно. Він повинен сохнути за кімнатної температури.Jan 25, 2017

Правильно підготовлений зефір повністю стабілізується за 8-12 годин. Витриманий у теплі зефір зверху присипаємо цукровою пудрою (не присипаючи денце).

Для цього залиште годинника на 12, краще на добу, щоб заготовки добре підсохли при кімнатній температурі. Але час підсихання залежить від величини відсаджених зефіринок – дрібні сушаться швидше великих. Також можна сушити зефір у духовці при температурі 60 градусів, робити це у газовій духовці не просто, т.е.

Зефірна маса застигає не тільки за рахунок агра-агару, а й за рахунок пектину, який міститься в ягодах та фруктах. Тому для приготування пюре краще використовувати ягоди та фрукти з максимальним вмістом пектину.