Далі розкладаємо рибку по деко бажано на листи пергаменту або фольги, як правило, після вимочування або середнього засолення і ставимо в духовку. Найголовніше – не забути залишити дверцята духовки прочиненими приблизно на 5…8 сантиметрів. Включаємо та залишаємо сушити на 5…7 годин.
Ретельно промити та просушити просолену рибу. Викласти рибну тушку на лист. Помістити у розігріту до 40 градусів духовку на 2:00. Після закінчення зазначеного часу рибу дістати та охолодити.
В середньому на відкритому повітрі риба сушиться близько тижня, якщо потрібно прискорити цей процес, то можна підвісити рибу над газовою плитою (зрозуміло, не дуже низько). Вона буде готова за три дні. У добре просушеної риби на поверхні не буде солі, що виступила.
Як в'ялити рибу взимку на морозі?
- Перед тим, як в'ялити рибу взимку, видаліть бруд з тушки, не промиваючи її.
- Використовуючи великі соляні кристалики, густо пересипте рибку і помістіть під гніт на кілька днів.
- Обсушивши, рибу залишають підвішеною на морозі на 7 днів.
Feb 2, 2018