Спочатку м'ясо нарізається великими шматками і на добу занурюється у солону воду зі спеціями, зверху треба притиснути пресом. Через добу м'ясо виймається з води і нарізається на дрібніші шматочки, близько 5 см, потім м'ясо посипається сіллю та будь-якими спеціями і укладається на деко-решітку.

Рекомендована температура сушіння м'яса і риби в дегідрататорі Риба – зазвичай сушиться при температурі 50-60 ° С протягом 6-8 годин. Курка та інший птах – 70 ° С на 5-6 годин або 50-55 ° С на 10-14 годин. Яловичина та інші види тварини м'яса – 60-65 ° С протягом 12-14 годин.

Нарізати м'ясо великими шматками. Висушити за допомогою електричної сушарки або духовки. Якщо на кухні встановлено газову плиту, можна використовувати сушарку для грибів. Кінцевий продукт не заливають жиром.

🔴Сушити м'ясо треба в попередньо прогріті духовці при температурі 70 ° С до повного висихання. Духовка не закривається повністю, щоб відтік повітря забирає вологу. 🔴 Час сушіння – 24 години. Якщо сушити менше, наприклад, близько 4-х годин, то м'ясо втратить вологу, але не висохне повністю.